Mylos Restaurant

Ανθοί κολοκυθιάς γεμιστοί

  • 40 ανθοί κολοκυθιάς
  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός, δυόσμος, μάραθο (1 ματσάκι από το καθένα)

Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να είναι ανοιχτοί, γι' αυτό τους μαζεύαμε το πρωί. Τους πλέναμε και στη συνέχεια ετοιμάζομε τη γέμιση: ψιλοκόβομε το μαϊντανό. το δυόσμο, το μάραθο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέταμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι και ανακατεύαμε. Αν θέλομε αφαιρούμε το μισο ρύζι και οτη θέση του χρησιμοποιούμε κιμά. Με τη γέμιση που φτιάξαμε γεμίζομε τους ανθούς και τους στρώνομε οε τσικάλι. Ρίχνομε νερό να καλυφθούν, βαζομε και ένα πιάτο πάνω τους για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τους αφηνουμε. να σιγοψηθούν μέχρι να πιουν το νερό τους κουνώντας κατά διαστήματα το τσικάλι.

Άλλες Συνταγές

Χανιώτικο μπουρέκι

Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.