Mylos Restaurant

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

(υλικά για 4 μερίδες)
  • 400 γραμ. αμπελόφυλλα
  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 1/2 κιλό κιμά (250 γραμ. χοιρινό & 250 γραμ. μοσχάρι)
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ψλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δυόομο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε βραστό νερό μαραίνουμε τα αμπελόφυλλα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και είναι έτοιμα για τη γέμιση. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ρύζι, τρίβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα ρίχνομε στο ρύζι. Προσθέτομε το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύομε. Τυλίγομε το μείγμα στα αμπελόφυλλα και τακτοποιούμε τους ντολμάδες, στο τσικάλι. Σκεπάζομε ένα πιάτο, ρίχνομε ζωμό από κρέας να τους καλύψει και τους αφήνομε να βράσουν μέχρι να ψηθούν και να πιουν το νερό τους κουνώντας κατά διαστήματα το τσικάλι.

Άλλες Συνταγές

Χανιώτικο μπουρέκι

Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.