Mylos Restaurant

Χοχλιοί 'μπουμπουριστοί'

  • 1/2 κιλό χοντρούς χοχλιούς
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο για τηγανισμα
  • αλάτι
  • 4-5 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο

Ο πιο συνήθης τρόπος μαγειρέματος των χοχλιών στην Κρήτη, ιδιαίτερα στις περιπτώοεις που υπάρχει καλή παρέα. Είναι θαυμάσιος κρασομεζές αλλα και μεζές για την κρητική τσικουδιά Ετοιμάζομε τους χοχλιους όπως παραπάνω. Απλώνομε 2 - 3 κουταλιές αλάτι σ' ένα τηγάνι και πάνω τοποθετούμε τους χοχλιούς "αμπούμπουρα" (με τη μούρη προς τα κάτω). Οταν σταματήσουν οι χοχλιοί να "τραγουδούν" (να τσιτσιρίζουν) προσθέταμε το λάδι και ανακατεύoμε καλά. Τους αφηνομε. να τηγανιστούν για λίγα λεπτά και μετά ρίχνομε οτο τηγάνι το ξύδι και το αρισμαρί και αποσύραμε το τηγάνι από τη φωτιά. Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριοτούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους τη σάλτσα.

Άλλες Συνταγές

Χανιώτικο μπουρέκι

Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.