
Χανιώτικο μπουρέκι
Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.
This website uses cookies
We use cookies in order to offer our visitors a better website experience, but also to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Αφού βράσουμε το κρέας και βγάλουμε τα κόκαλα, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και κανέλα. Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι αρχικά και στη συνέχεια προσθετουμε τα άλλα υλικά για τη ζύμη, μισή από την οποία απλώνουμε σ' ένα λαδωμένο ταψί. Πάνω βάζουμε τη μισή στάκα, τη μισή μυζήθρα και όλο το κρέας. Πάνω από το κρέας βάζουμε την υπόλοιπη μυζήθρα και τη στάκα και ξανά πασπαλίζουμε με κανέλα και δυόσμο. Με τη υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το οποίο σκεπάζουμε την πίτα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε σιγανό φούρνο. Η παραπάνω εκτέλεση μπορεί να γίνει και σε ατομικές πίτες.
Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.
Γεμιστοί απολαυστικοί κολοκυθανθοί με ρύζι, μαϊντανό, μέντα, μάραθο, κρεμμύδια και ντομάτες.
Γεμιστά απολαυστικά αμπελόφυλλα με ρύζι, μυρωδικά, κρεμμύδια και ντομάτες.