Mylos Restaurant

Χανιώτικη κρεατόπιτα

Υλικά για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κεσέ γιαούρτι (ατομικό)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
Υλικά για τη γέμιση
  • 1 κιλό αρνί ή κατσίκι
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι στάκα
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά κορν - φλάουρ

Αφού βράσουμε το κρέας και βγάλουμε τα κόκαλα, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και κανέλα. Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι αρχικά και στη συνέχεια προσθετουμε τα άλλα υλικά για τη ζύμη, μισή από την οποία απλώνουμε σ' ένα λαδωμένο ταψί. Πάνω βάζουμε τη μισή στάκα, τη μισή μυζήθρα και όλο το κρέας. Πάνω από το κρέας βάζουμε την υπόλοιπη μυζήθρα και τη στάκα και ξανά πασπαλίζουμε με κανέλα και δυόσμο. Με τη υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το οποίο σκεπάζουμε την πίτα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε σιγανό φούρνο. Η παραπάνω εκτέλεση μπορεί να γίνει και σε ατομικές πίτες.

Άλλες Συνταγές

Χανιώτικο μπουρέκι

Παραδοσιακό Κρητικό 'Μπουρέκι': Γλυκό, αρωματικό, ένα απολαυστικό ελληνικό έδεσμα.